Reclinerfåtöljer

Om man är ett fan av amerikanska tv-serier som ”Vänner” eller ”Frasier”, så kan man inte ha undgått att ha sett de fantastiska fåtöljerna som gör livet till en dröm. De amerikanska stolarna är skapta för ett bekvämt tv-tittande som ofta leder till att man slumrar till i dem. Fåtöljerna är gigantiska och har alla bekvämligheter man överhuvudtaget kan tänka sig. Ordet recliner betyder vilostol på svenska och fåtöljen gör verkligen skäl för sitt namn. De kanske inte alltid är vackra att se på, men de gör gott för både ryggont och trötta ben.

Om man är ute efter bekvämlighet till max, så ska man utan tvekan investera i en Reclinerfåtölj. Det är en ställbar fåtölj som kan få en att aldrig mer vilja lämna den när man väl har satt sig i den. Reclinerfåtöljerna är de mest köpta fåtöljerna i hela världen och det är verkligen inte konstigt.

Man kan helt och hållet själv bestämma hur tillbakalutad man vill vara, om man vill ha benen upprätt genom den ställbara fotpallen, samt välja om man vill att fåtöljen kommer utrustad med gung-funktion, snurr eller tilt-funktion där man helt enkelt tippas upp. Detta är mycket bra om man har svårt att röra sig eller komma upp ur fåtöljen på grund av olika fysiska orsaker.

Manuell eller elektrisk Recliner

En Reclinerfåtölj kan styras manuellt eller med en fjärrkontroll. Om fåtöljen är manuell, så sitter det vanligtvis en liten spak på sidan för att bestämma lutningen. En elstyrd fåtölj har ofta två motorer som gör att man kan reglera nackstöd, ryggstöd och fotpall helt utifrån sina önskemål. En viktig sak att tänka på är att inte låta barnen leka i en sådan fåtölj då klämrisken är stor. Även husdjur bör hållas borta från de rörliga delarna. Dock brukar vissa av delarna komma med låsfunktion, som man kan aktivera om det finns barn eller djur i närheten.

Finesser i en Recliner

Det finns också fåtöljer som man kan göra om till en soffa. Dessa kommer då med ett armstöd som man kan fälla ned och göra om till en 2-sitssoffa. Reclinerfåtöljer med dryckeshållare är också vanligt, då man kan få en riktig biokänsla hemma i vardagsrummet.

En liten extra funktion som många lyxiga Reclinerfåtöljer är utrustade med, är massagen i ryggstödet. Här kan man ställa in olika typer av massager via en fjärrkontroll som gör att man aldrig någonsin skulle kunna tänka sig att byta ut sin Recliner.

Om man vill luta sig tillbaka i grupp, kan man även köpa Recliners som är hopsatta till två eller flera fåtöljer med ett armstöd som separerar dem. Precis som på en biosalong, men betydligt bekvämare och snyggare. Dock krävs det en hel del plats i vardagsrummet.

Material i en Reclinerfåtölj

Vilket material en Recliner är tillverkad av kan variera men inte sällan är det mjukt läder som lätt kan göras rent med en fuktig trasa och läderbalsam. Ibland kan man även se Recliner i textil och då är de vanligtvis billigare. Dock får man räkna med att betala åtminstone mellan 6000-10 000 för en bra Recliner, oavsett materialet.